Financiële rust bereiken met een financieel plan

Financiële rust bereiken met een financieel plan
Financiële rust bereiken met een financieel plan

Financiële rust bereiken met een financieel plan

Publicatiedatum: 2 juli 2024

Droomt u van financiële rust? Dan is een financieel plan precies wat u nodig heeft. Het maken van een financieel plan klinkt misschien serieus, maar het geeft u inzicht in uw financiële toekomst. U werkt hard, of u nu ondernemer bent of in loondienst werkt, om uw financiën af te stemmen op uw leven, nu en in de toekomst.
En wat als er in de tussentijds iets met u en of uw eventuele partner zou gebeuren in de zin van werkloosheid, arbeidsongeschikt of zelfs overlijden?
 

Plan uw financiële rust

De eerste stap naar financiële rust is een planning. Samen met een financieel planner kijkt u naar uw huidige financiële situatie, uw doelen en dromen voor de komende 10 tot 20 jaar. Het is vergelijkbaar met een jaarlijkse APK voor uw auto, maar dan voor uw financiën. Een jaarlijkse controle zorgt ervoor dat u op koers blijft om uw doelen te bereiken.

Wat is Financiële Planning?

Een financiële planning omvat uw volledige financiële situatie, zowel nu als in de toekomst. Het omvat onder andere uw hypotheek, verzekeringen, pensioen, beleggingen, huwelijksvermogensrecht en erfrecht. Een financieel plan geeft u een totaalbeeld van uw persoonlijke financiële situatie door middel van inventarisatie, analyse en advies. Het laat zien hoe u er nu voor staat en waar u uw financiën kunt optimaliseren om uw doelen te bereiken. Een gecertificeerd financieel planner helpt u hierbij.

Wat levert een Financiële Planning op?

Een financiële planning biedt inzicht in uw huidige en toekomstige financiële situatie. Iedereen met een specifiek doel heeft een plan nodig. Of het nu gaat om minder werken, eerder met pensioen gaan, een afgelost huis, een grote reis, uw kinderen schuldenvrij laten studeren, een aanvulling op uw pensioen of het starten van een eigen bedrijf, een financieel plan maakt deze doelen haalbaar. Een financieel planner kan vooraf aangeven of uw doelen haalbaar zijn en zo niet, hoe u ze alsnog kunt bereiken.

Uw adviseur zorgt ervoor dat u op het juiste spoor blijft. Afhankelijk van uw doelen en de termijn waarop u deze wilt bereiken, heeft u regelmatig overleg met uw adviseur om de voortgang te bespreken. Samen kijkt u of u op schema ligt of dat er aanpassingen nodig zijn. 

Voor wie is Financiële Planning geschikt?

Financiële planning is geschikt voor iedereen, ongeacht uw inkomen, doelstellingen of looptijd. Iedereen kan baat hebben bij een goed financieel plan.

 

Hoe ziet een Financieel Plan eruit?

Een financieel adviseur stelt een persoonlijk financieel plan voor u op. Alle besproken informatie blijft vertrouwelijk. De stappen in het proces zijn als volgt:

Stap 1: Persoonlijk Financieel Overzicht
Wij voeren een uitgebreide financiële inventarisatie uit voor scenario’s zoals langleven, overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Dit resulteert in een Persoonlijk Financieel Overzicht, waarin alle relevante gegevens over pensioenen, verzekeringen, vermogen, huis en hypotheek zijn opgenomen. Ook de gegevens van uw partner worden hierin meegenomen. Dit overzicht wordt samen met u besproken voordat we naar de volgende stap gaan.

Stap 2: Persoonlijk Financieel Advies
In deze stap vergelijken we uw financiële situatie met uw persoonlijke wensen en doelstellingen. Dit stelt ons in staat om vervolgstappen te adviseren. Het adviesrapport bespreken we samen met u.

Stap 3: Product invulling
Afhankelijk van de uitkomsten van de voorgaande stappen, bepalen we welke producten of wijzigingen nodig zijn. Deze vervolgstappen worden besproken tijdens het gesprek over uw Persoonlijk Financieel Adviesrapport.

Wat  zijn de kosten voor een Financieel Plan?
Een financieel plan is maatwerk. De kosten hangen af van de complexiteit van uw adviesvraag en of u antwoord zoekt op één specifiek vraagstuk of verschillende situaties. U kunt rekening houden met de gemiddelde kosten van € 850,-  bij één specifiek vraagstuk en € 2.000,-  voor een complexe adviesaanvraag. Onze financieel adviseurs bespreken de kosten altijd vooraf met u, zodat u weet waar u aan toe bent.

 

Maak een vrijblijvende afspraak

Met een goed financieel plan krijgt u inzicht en grip op uw financiële toekomst, waardoor u dichter bij uw dromen en doelen komt. Neem contact op met een van onze financieel planners en zet de eerste stap naar financiële rust.

Meer over financiële planning
Arno van Orsouw

Wilt u meer weten?
Arno van Orsouw staat voor u klaar.

De eerste stap naar financiële rust is een planning. Samen met een financieel planner kijkt u naar uw huidige financiële situatie, uw doelen en dromen voor de komende 10 tot 20 jaar. Ik help u graag hierbij!